Relevantni instrumenti na temo Ekološka omrežja na območju Alp

Year of publication: 2010

Osnovni dokument


V pristopu k varstvu narave in vrst se v zadnjih letih dogajajo velike spremembe. Ohranjanje redkih habitatov namreč vse bolj nadomešča razumevanje in obravnavanje pokrajine kot celote. Nov pogled na varstvo narave je pripeljal do modela ekoloških omrežij, ki zavarovanim območjem omogočajo "pogled prek svojega plota".
V osnovnem poročilu dosjeja "Ekološka omrežja na območju Alp" so zbrane najpomembnejše informacije o instrumentih, ki so pomembni pri vzpostavljanju ekoloških omrežij na globalni, panevropski, evropski ter državni ravni. Dosje sicer ne teži k popolnosti, daje pa osnovne informacije o najpomembnejših instrumentih, kot so konvencije, zakonodaja, pravni predpisi ali programi v zvezi z ekološkimi omrežji. Osnovni dokument ter nadaljnje novice, publikacije in spletne povezave ter prireditve na omenjeno temo so vam na voljo na http://www.cipra.org/sl/alpmedia/dosjeji.
Pobuda za pripravo dosjeja jenastala na seminarju "Vzpostavitev ekoloških omrežij med alpskimi zavarovanimi območji", ki ga je pripravil alparc, omrežje zavarovanih območij v Alpah, in je potekal med 7. in 8. novembrom v Berchtesgadnu v Nemčiji.

V središču

Cover filmZa skalnega puščavarja in močerada - Kako alpske občine povezujemo življenjske prostore. DVD. 2012, CIPRA International

 

 

 

Ostanite obveščeni...

rss...z našim RSS-Feedom, ki vam redno prinaša aktualne publikacije, novice in dogodke.